Použité suroviny receptu Linguine s pórkem a žampiony:
510 g těstovin linguine
| 510 g pórku
| 285 g žampionů
| 1 bobkový list
| 45 g margarínu
| 45 g hladké mouky
| 510 ml polotučného mléka
| 2 lžíce natrhané pažitky
| černý pepř
| pažitka na posypání
Postup přípravy receptu Linguine s pórkem a žampiony:
Pórek nakrájíme na kolečka, žampiony na plátky a společně s bobkovým listem necháme dusit v páře nad vroucí vodou 10 - 15 minut doměkka. Poté vyjmeme bobkový list a zbytek udržujeme teplý. V hrnci rozpustíme margarín, přisypeme do něj mouku a za pravidelného míchání připravíme jíšku. Hrnec sejmeme ze sporáku a postupně do něj přiléváme mléko. Poté jej vrátíme znovu na sporák a za pravidelného míchání necháme směs zhoustnout. Snížíme tepolotu a mléko s jíškou vaříme na mírném plameni další 2 minuty. Přisypeme zeleninu, pažitku, černý pepř a necháme vše prohřát. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě al dente (na skus) a slijeme. Pak je nasypeme zpátky do hrnce a promícháme s pórkovo-žampionovou omáčkou. Pokrm ozdobíme čerstvou pažitkou.
Fotky receptu Linguine s pórkem a žampiony:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!