Postup přípravy receptu Listové řezy s krémem:
Těsto pomalu rozmrazíme, pak jej rozválíme na obdélník (přibližně ve velikosti plechu na pečení), přeložíme na třetiny a dáme na plech. Pak ho opět rozložíme do původního plátu, podélně rozkrojíme na 4 pásy, mírně je propícháme vidličkou a vložíme do horké trouby (220 st.). Po chvilce příkon tepla zmírníme na 200 st. a dopečeme. Při dopékání pokapeme plech okolo těsta dvěma lžícemi vody. Vychladlé 2 pásy potřeme tence marmeládou, potom polevou a necháme částečně zaschnout. Pak je nakrájíme pilkovým nožem na šikmé řezy. Druhé 2 pláty potřeme krémem, poklademe je řezy s polevou a necháme ztuhnout. Před podáváním je prořízneme na řezy pilkovým nožem.
Příprava krému: V části mléka rozmícháme pudinkový prášek, vlijeme do zbývajícího horkého mléka, za stálého míchání uvedeme do varu a povaříme minutu. Za častého zamíchání krém vychladíme, přidáme cukr, po částech změklé máslo a šleháme. Krém ochutíme rumem a vanilkovým cukrem.
Poleva: Do prosátého cukru přidáme vařící mléko a pilně mícháme, až poleva zhoustne a je dost hladká.