Postup přípravy receptu Lívance s banány:
Nejprve si uděláme lívancové těsto: žloutky utřeme s máslem a vanilkovým cukrem do pěny, přidáme špetku soli, ustrouhanou citronovou kůru a střídavě přidáváme po troškách mléko a mouku, až vznikne těsto, které bude držet na banánech. Nakonec přidáme prášek do pečiva a pevný sníh z bílků.
Banány oloupeme a překrojíme napříč na dvě části a podélnými řezy směrem ke špičce tvoříme vějíř "okvětních lístků". Banány opatrně obalíme v těstíčku a osmažíme na oleji dozlatova. Necháme je okapat a oschnout na savém papíru, pak pocukrujeme, můžeme obalit v řídkém sněhu z bílků a osmažit-nemusíme dávat.
Po osmažení dáme květy na talířky a přelijeme pomerančovou šťávou, kterou předem povaříme s muškátovým oříškem a skořicí 3 minuty. Po zchladnutí polijeme trochou rumu a navrch dáme ušlehanou šlehačkou.