Použité suroviny receptu Lívance z ovesných vloček:
sůl a pepř
| 250 ml mléka
| dle potřeby máslo či olej na smažení
| 120 g ovesných vloček
| 2 ks vejce
Postup přípravy receptu Lívance z ovesných vloček:
Suroviny musí mít pokojovou teplotu a mléko je lepší vlažné. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
Dáme rozpálit lívanečník. V mléce rozkvedláme sůl, žloutky a vločky tak, aby nám vzniklo hustší těstíčko. Z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh, který překládáním zapracujeme do ovesného těsta.
Z nadýchaného těsta smažíme vločkové lívance. Smažíme je na vymaštěném lívanečníku a je dobré použít poměr 1:1 rozpuštěné máslo a olej, případně jen čisté přepuštěné máslo.
Lívance z ovesných vloček mažeme marmeládou nebo tvarohem a ihned podáváme. Horké jsou nejlepší.
Přeji dobrou chuť.
Fotky receptu Lívance z ovesných vloček:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!