Postup přípravy receptu Lívanečky z kyselé smetany s ovocem:
Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh.
Ve smetaně rozkvedláme žloutky s cukrem, solí a hladkou moukou. Šlehat můžeme ručním šlehačem, aby nezůstaly žmolky. Přidáme tuhý sníh z bílků, špetku kypřícího prášku a lehce promícháme.
Na vymaštěné rozehřáté pánvi (nebo lívanečníku) pečeme malé lívanečky po obou stranách.
Ovocnou omáčku můžeme připravit z ovoce čerstvého, kompotového, nebo zmrazeného. Ovoce zalijeme polovinou vody, přidáme 2 lžíce cukru a přivedeme k varu. Ve druhé polovině studené vody rozmícháme solamyl, přilijeme k ovoci a ještě chvíli povaříme do zhoustnutí omáčky. Omáčku lze použít na lívanečky teplou, ale i vychladlou.
Lívanečky z kyselé smetany rozdělíme na talíře, přelijeme bílým jogurtem a přelijeme ovocnou omáčkou. Zdobíme plátkem citronu nebo pomeranče.