Postup přípravy receptu Losos na roštu s rozmarýnovými bramborami:
Brambory nakrájíme na kostičky, česnek nastrouháme, rozmarýn nasekáme.
Troubu rozehřejeme na 230 °C. Do menšího pekáčku vložíme brambory, posypeme je česnekem, rozmarýnem a zakapeme 2 lžícemi olivového oleje. Pečeme 20 minut doměkka. V hmoždíři roztlučeme zrnka pepře. Plátky lososa omyjeme, osušíme, pokapeme zbylým olejem, posypeme rozdrceným pepřem a okořeníme.
Rozehřejeme gril nebo pánev se silným dnem. Plátky lososa opékáme nejprve kůží dolů 4 minuty, poté je obrátíme a opečeme z druhé strany. Hotové plátky zakryjeme fólií a odložíme.
Brambory rozdělíme na talíře, pokapeme vypečenou šťávou a servírujeme s opečeným lososem. Pokapeme olivovým olejem a zdobíme plátky citronu a snítkami rozmarýnu.