Vložil: | Mati17 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Losos namodro:
1,5 kg lososa s kůží
| 150 g másla
| 1 mrkev
| 1 petržel
| 1 cibule
| kousek celeru
| 1,5 dl octa
| 1-2 citrony
| několik kuliček celého pepře a nového koření
| bobkový list
| špetka tymiánu
| sůl
Postup přípravy receptu Losos namodro:
Mrkev, petržel a celer očistíme, cibuli oloupeme, vše nakrájíme, vložíme do hrnce s 5 dl osolené vody, přidáme koření a uvaříme doměkka. Do jiného velkého hrnce vložíme lososa hřbetem nahoru a přelijeme ho vařícím octem. Pak přilijeme horký vývar se zeleninou (nalijeme ho přímo na lososa, ale ze strany, abychom neporušili modravou barvu kůže). Lososa v nálevu přiklopíme a vaříme na mírném plameni asi 20 minut. Pak ho přeložíme na mísu, přelijeme rozpuštěným máslem, obložíme plátky citronu a ihned podáváme.
Fotky receptu Losos namodro:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!