Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 09.10. 2024
Dnes má svátek Štefan a Sára
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Losos pošírovaný v troubě s omáčkou z paprik a bazalky

fotka Losos pošírovaný v troubě s omáčkou z paprik a bazalky
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 40 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Losos pošírovaný v troubě s omáčkou z paprik a bazalky:

1 celého vykuchaného lososa  | 250 ml béílého vinného octa  | 3 lžíce malý citron na plátky  | 1 střední cibuli na plátky  | 1 nasekanou mrkev  | 2 bobkové listy  | 2 snítky snítky estragonu a tymiánu  |  sůl  |  pepř  |  omáčka:  | 1 sterilované pečené papriky, nasekané najemno  | 5 lžic oliv. oleje  | 6 snítek bazalky  | 1 lžíci sherry  | 100 ml suchého bílého vína  | dle chuti sůl a pepř

Postup přípravy receptu Losos pošírovaný v troubě s omáčkou z paprik a bazalky:

1. Rybu upravte tak, aby se vešla do pekáče: odřízněte hlavu a větší část ocasu. Pak ji zvažte, abyste určili dobu vaření: na kilo hmotnosti budete potřebovat půl hodiny. Lososa důkladně opláchněte, osušte a zvenku i zevnitř důkladně osolte. Poté ho rovně položte do pekáče.

2. Elektrickou troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 stupňů, a připravte court bouillon. Všechny ingredience dejte do hrnce, zalijte jedním a půl litrem studené vody a uveďte do varu. Zmírněte plamen a dvacet minut lehce vařte.

3. Hotový vývar přeceďte na rybu do pekáče. Ten potom pečlivě překryjte alobalem, vložte do trouby a pošírujte pětačtyřicet minut až hodinu; záleží na velikosti ryby.

4. Mezitím připravte omáčku. Nasekané papriky a cibulku osmahněte na oleji; stačí cca pět minut. Otrhejte lístky z bazalky a dejte je stranou. Stonky nasekejte a spolu s octem a vínem přidejte do omáčky. Osolte ji, opepřete a nechte asi deset minut probublávat na mírném plameni. Pak omáčku ochutnejte a podle potřeby dolaďte. Na závěr do ní přidejte větší část nahrubo natrhaných lístků bazalky a odstavte omáčku stranou, aby krásně nasákla bylinkovou vůni.


Fotky receptu Losos pošírovaný v troubě s omáčkou z paprik a bazalky:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Losos pošírovaný v troubě s omáčkou z
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !