Postup přípravy receptu Losos s česnekovou pastou:
Lososa potřeme rozkrojeným citronem z obou stran.
Na marinádu si rozpustíme máslo, vlijeme do mističky a necháme jen trochu zchladnout. Vmícháme oloupaný a prolisovaný česnek, koření na steak s příchutí chilli a šípku. Dobře promícháme.
Česnekovou pastou ihned potřeme kostky lososa z obou stran. Musíme pracovat rychle a vše mít připravené, protože máslo rychle tuhne. Necháme stát asi hodinu, aby losos nasákl chuť koření a česneku.
Rozpálíme teflonovou pánev a lososa zprudka osmahneme. Trochu podlijeme vodou a na pár minut přikryjeme pokličkou. Lososa obracíme, zakápneme smetanou, posypeme sezamovými semínky a šťávu už necháme jen vysmahnout. Podle chuti ještě můžeme posolit, ale většinou už není třeba.
Lososa s česnekovou pastou ihned podáváme. Nejlépe chutná s bramborovou kaší.