700 g čerstvého listovaného špenátu
| sůl
| 6 lžic olivového oleje
| 2 stroužky česneku
| 2 chilli papričky
| 4 (asi 600 g) filety z lososa
| 1 citron
| 50 g lískových oříšků
| na ozdobení : kopr
Postup přípravy receptu Losos s chilli špenátem:
Špenátové listy očistíme, spaříme ve vroucí osolené vodě a necháme okapat. Na pánvi rozehřejeme tři lžíce oleje. Přidáme celé stroužky oloupaného česneku, nadrobno nasekané chilli papričky, které jsme předtím zbavili semínek, a spařené špenátové listy. Vše pokapeme jednou lžící citronové štávy a společně krátce orestujeme.
Filety z lososa opláchneme pod tekoucí studenou vodou a osušíme papírovou utěrkou. Rozložíme je na plech vyložený pečícím papírem. Každý kousek ryby osolíme a potřeme zbylým olivovým olejem.
Lískové oříšky nasekáme na menší kousky a posypeme lososové filety. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 190 stupnů celsia přibližně 15 minut.
Pikantní špenát rozdělíme na talíře a pložíme na něj zapečené lososové filety. Každou porci ozdobíme plátkem citronu a snítkou čerstvého kopru.
Fotky receptu Losos s chilli špenátem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!