Použité suroviny receptu Losos s řeřichovým krémem:
300 g zakysané smetany
| 2 lžíce nasekaného kopru
| 25 g másla
| 1 lžíce slunečnicového oleje
| 4 filety z lososa
| 1stroužek česneku
| 100 ml bílého vína
| 1svazeček řeřichy
| pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Losos s řeřichovým krémem:
Česnek najemno posekáme, řeřichu nakrájíme. Zakysanou smetanu dáme do hrnce a zahříváme téměř k varu. Hrnec odstavíme a vmícháme kopr. Na hluboké pánvi rozehřejeme máslo a slunečnicový olej, přidáme maso z lososa a opékáme je na středně silném ohni 4-5 minut z každé strany. Maso přeneseme na talíř, přikryjeme a udržujeme teplé. Do šťávy na pánvi přidáme česnek a opékáme ho za stálého míchání asi minutu. Přilijeme bílé víno, přivedeme ho k varu a odpaříme. Potom do šťávy na pánvi vmícháme zakysanou smetanu s koprem a směs povaříme 2-3 minuty do zhoustnutí. Vmícháme řeřichu a krátce ji povaříme. Krém podle chuti osolíme a opepříme. Lososa rozdělíme na talíře, přelijeme řeřichovým krémem a ihned podáváme.
Fotky receptu Losos s řeřichovým krémem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!