Použité suroviny receptu Losos se šafránovou omáčkou:
350 g lososových kostek
| špetka tymiánu
| špetka soli
| špetka bílého pepře
| na omáčku:
| 150 ml zeleninového vývaru
| 2 lžíce oleje
| 1 lžička šafránu
| 1 lžička bazalky
| 150 g hub
| 2 lžíce hladké mouky
| 1 bílý jogurt
Postup přípravy receptu Losos se šafránovou omáčkou:
Do pánve dáme kousek másla a plátky ryby osolíme, opepříme a posypeme sekaným lístky tymiánu. Rybu chvíli dusíme, aby nebyla přešená. Do asi 2 dcl teplého vývaru dáme několik nitek šafránu. Do druhé pánve dáme trošku oleje a 2 min. podusíme nakrájené houbičky. Pak přidáme vývar s šafránem, jogurt nebo smetanu a nasekanou čerstvou bazalku. Povaříme 2 min.
Rybu dáme na talíř a přelejeme teplou omáčkou.
Fotky receptu Losos se šafránovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!