Postup přípravy receptu Losos v bramborovém plášti:
Porce ryby osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou.
Mrkev nakrájíme jako "sirky" a společně s listy mangoldu přelijeme vařící vodou. Scedíme, propláchneme studenou vodou a osušíme.
Do každého listu mangoldu zabalíme porci lososa, pokladeného čtvrtinou množství mrkvových kousků.
Ve slupce uvařené brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Osolíme, opepříme, okořeníme muškátovým oříškem a smícháme se žloutkem. Bramborovou směs propracujeme rukama a přisypáváme mouku až do okamžiku, kdy se těsto nelepí. Poté ho vyválíme na pomoučeném vále na plát silný cca 2-3 mm.
Balíčky lososa v mangoldu položíme na těsto, které vykrojíme tak, aby se porce snadno zabalily a pevně přitlačíme.
Opékáme na pánvi na rozehřátém másle dozlatova.
Podáváme příčně rozkrojené, doplněné křenovým nebo česnekovým máslem.