Postup přípravy receptu Losos v pepeřové omáčce s rajčaty:
Filé z lososa očistíme, vyndáme kosti a nakrájíme si z něj 4 tenké plátky. Ořez použijeme do polévky. Filé opláchneme studenou vodou a osušíme. Potřeme citrónovou šťávou, solí a pepřem a položíme na desku. Kyselé okurky narovnáme na filé, srolujeme je a obalíme proužkem slaniny, který na konci připevníme dřevěnými párátky.
Závitky necháme smažit asi 6 - 8 minut v horkém oleji a opatrně obracíme. Upečené závitky vyjmeme z pánve a udržujeme je v teple.
Do výpeku přilijeme víno a vodu a přidáme zrnka zeleného pepře. Rajčata oloupeme, nakrájíme nadrobno a přidáme do šťávy, kterou zredukujeme na polovinu.
Při podávání přelijeme závitky šťávou a podáváme s vařeným bramborem posypaným sekanou petrželkou.
Fotky receptu Losos v pepeřové omáčce s rajčaty:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!