Vložil: | Chrastova |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Losos v žampionové omáčce:
8 ks plátků lososa
| citron, sůl, pepř
| 250 g žampionů
| 200 g bílých nudlí
| 2 lžíce oleje
| lžíce hladké mouky
| 1/8 l vývaru ze zeleniny
| 4 lžíce šlehačky
| lžička sterilovaného zeleného pepře v octě
| svazek kopru
| cukr, citron, zelený celý pepř na ozdobu
Postup přípravy receptu Losos v žampionové omáčce:
Lososa omyjeme, osušíme, zakapeme citronovou šťávou a osolíme. Žampiony očistíme, omyjeme a rozpůlíme. Nudle vaříme asi 10 minut v osolené vodě, potom je scedíme a udržujeme teplé. Zahřejeme olej, opečeme žampiony, ochutíme solí a pepřem a vyjmeme. Na tomto tuku asi 8 minut opékáme plátky lososa. Potom je vyjmeme a přidáme k žampionům. Do tuku dáme osmahnout mouku, rozředíme vývarem, vmícháme šlehačku i zbytek citronové šťávy a krátce povaříme. Ochutíme solí, cukrem a zeleným pepřem. Žampiony vložíme do omáčky. Čerstvý kopr opereme, necháme okapat a nahrubo nasekáme. Rybu dáme na talíře, obložíme nudlemi a posypeme koprem. Lososa v žampionové omáčce zdobíme plátky citronu a čerstvě nahrubo mletým pepřem.
Fotky receptu Losos v žampionové omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!