Vložil: | Madarona |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Losos zapečený s mandlemi:
4 filátka z lososa
| 50 g změklého másla
| 4 lžíce krájených loupaných mandlí nebo mandlových lupínků
| 4 lžíce čerstvé petrželky
| 50 g sýra typu ementál nebo eidam, nastrouhaného nahrubo
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Losos zapečený s mandlemi:
Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů. Kousky ryby ze všech stran osolte a opepřete. Zapékací formu, do které se vejdou všechna filátka vedle sebe, důkladně vymastěte máslem. Zbylým máslem potřete kousky ryby.
V misce promíchejte mandle, nasekanou petrželku a nastrouhaný sýr. Směs na filátka pečlivě přitiskněte.
Zapékací formu vložte do trouby a pečte rybu zhruba patnáct až dvacet minut. Po uplynutí této doby už by měla být krusta na povrchu krásně zlatavá a správně křupavá.
Jídlo podávejte nejépe s vařenými bramborami a zeleným salátem, případně s dušenou zeleninou, například brokolicí.
Fotky receptu Losos zapečený s mandlemi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!