Postup přípravy receptu Lososové filé s bylinkami na grilu:
Rozehřejeme zahradní gril a mřížku vysteleme sušeným tymiánem, rozmarýnovými větvičkami a bobkovým listem na větší ploše, než bude potřebovat losos.
Lososa dobře omyjeme a osušíme a opatrně položíme na bylinky. Fenykl umístíme mezi kusy lososa. Citronovou šťávu smícháme s olejem a potřeme filé lososa. Ještě ho přikryjeme kusem alobalu, aby se nevysušil. Pečeme 20 - 30 minut a pravidelně potíráme citronovo-olejovou směsí.
Lososa sundáme z grilu, pokrájíme na tenké plátky a servírujeme s fenyklem.
Podáváme s krajíčky křupavého domácího chleba a čerstvým zeleninovým salátem.
Náš tip: Bylinky můžeme obměňovat podle toho, co máme po ruce, ale vyhýbejte se bylinkám si silnou vůní, jako je šalvěj či majoránka, které jsou pro přípravu ryb nevhodné.