Použité suroviny receptu Lososové filety grilované na špízu:
1 kg lososích filet
| 250 g anglické slaniny (v celku)
| 100 g másla
| olivový olej
| 2 limetky
| sůl
Postup přípravy receptu Lososové filety grilované na špízu:
Anglickou slaninu podélně nakrájíme na dlouhé a tenké plátky. Filety rozdělíme na porce po cca 250 g a ty ještě překrojíme na dvě poloviny. Každý díl lososího masa obalíme plátkem slaniny a napíchneme po dvou na špízovou tyčku, nebo špejli. Potřeme olivovým olejem a dáme zapéct na gril asi na 10 minut (dle tloušťky filetu). Behěm grilování obracíme a potíráme olejem. Po propečení hotovou rybu osolíme a pokapeme limetkovou šťávou. Porce na talíři dochutíme plátkem másla a podáváme se zeleninovým salátem, osmaženou zeleninou, vařeným bramborem nebo rýží.
Fotky receptu Lososové filety grilované na špízu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!