Použité suroviny receptu Lososovo-kapustový nákyp:
750 g brambory
| 1 kg kapusta hlávková
| 500 g losos - bez kůže
| z poloviny citronu citronová šťáva
| 4 - 5 lžic kysaná smetana
| 250 g (1 balení) holandská omáčka instantní
| 1 lžička krenex
| podle chuti pepř bílý
| podle chuti sůl
Postup přípravy receptu Lososovo-kapustový nákyp:
Brambory oloupeme, rozpůlíme a vaříme v osolené vodě asi 20 minut.
Kapustu rozdělíme, nakrájíme na kostky a přitom vyjmeme vnitřky listů a dáme do vařící osolené vody (jen na 5 minut).
Pak vyjmeme a necháme okapat. Lososa nakrájíme na kousky, pokapeme citronem a osolíme. Bramobory, kapustu a lososa dáme do vymaštěné formy na nákyp. Holandskou omáčku smícháme se zakysanou smetanou a křenem. Můžeme osolit a opepřit dle chuti a polijeme lososa s bramborami a kapustou.
Pak to cele dáme péci do trouby při teplotě 200 stupňů asi tak na 15 minut.
Když je nákyp hotový, můžeme ho dozdobit plátky citronu nebo koprem.
TIP: "Já tam dávám ještě nakrájenou cibuli a s tou to potom zapékám. Cibule je křupavá a dává jídlu lepší chuť. A ještě jeden dobrý tip. Když se vám bude zdát omáčka moc hustá, můžete ji zředit kondenzovaným mlékem."
Fotky receptu Lososovo-kapustový nákyp:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!