Filet z lososa potřeme solí, posypeme lžící nasekaných bylinek a zakapeme citronovou štávou. Nakonec ho zalijeme olivovým olejem a necháme přes noc odležet.
Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka, aby se daly dobře krájet.
Šalotku nakrájíme nadrobno a na másle necháme zesklovatět. Ve smetaně rozmícháme vejce, podravku a zbylou lžící bylinek. Přidáme šalotku a osolíme a opepříme. Do zapékací formy klademe brambory, které namáčíme ve smetanové směsi, střídavě s plátky lososa. První a poslední vrstvu musí tvořit brambory. Nakonec vše přelijeme zbylou smetanovou směsí. Pudink pečeme asi 45 minut. Po upečení necháme chvíli vychladnout, lépe drží tvar při krájení.
Fotky receptu Lososový pudink:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!