Vložil: | Debbie |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: |
![7.2/10, hlasovalo 5 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7.2/10, hlasovalo 5 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7.2/10, hlasovalo 5 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7.2/10, hlasovalo 5 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7.2/10, hlasovalo 5 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7.2/10, hlasovalo 5 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7.2/10, hlasovalo 5 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7.2/10, hlasovalo 5 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![7.2/10, hlasovalo 5 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 5 |
|
|
Použité suroviny receptu Louisianská kuřecí jambalaya :
900 g kuřecího masa, na porce
| 113 g mražených garnátů nebo čerstvých
| 1/2 šálku másla
| 1 velká cibule, nasekaná
| 1 šálek celeru, nasekaný
| 3 stroužky česneku,na plátky
| 800 g oloupaných rajčat z plechovky nebo čerstvých
| 1 plechovka žampiónů, na plátky
| 230 g uzeniny (klobásky)
| 2 lžičky soli
| 1/2 lžičky pepře
| 1/2 lžičky cayennského pepře (nebo chilli prášku)
| 1 1/2 šálku vody
| 1 velká zelená paprika, nasekaná
| 1 menší plechovka rajčatového protlaku
| 2 šálky rýže, nevařené
Postup přípravy receptu Louisianská kuřecí jambalaya :
Na rozehřátém másle v přiměřeně velkém hrnci osmahneme opepřené a osolené kuřecí kousky dohněda. Pak je vyjmeme, do výpeku přidáme cibuli, zelenou papriku, česnek a celer a podusíme pod pokličkou doměkka. Přidáme také rajčata, garnáty, nakrájenou klobásku a plátky žampionů z plechovky (nebo i čerstvé - DDK). Vše spolu dusíme dalších 20 až 30 minut. Okořeníme chilli práškem a dalším kořením dle chuti (např. celerovými semínky, rozmarýnem, bazalkou, tymiánem). Přidáme vodu s rýží a uvedeme do varu a ještě jednou zamícháme. Vrátíme do pekáče zpět kousky kuřete, zakryjeme a dusíme 45 minut. Těsně před podáváním přidáme zelenou cibulku (nebo pórek) a petrželku, pokud si to přejeme. Jambalaya může být kořeněna podle vlastní chuti. Tato jambalaya je středně kořeněná, ale můžeme přidat k rajčatům více chilli nebo chilli omáčky.
Fotky receptu Louisianská kuřecí jambalaya :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!