Použité suroviny receptu Mačkané bylinkové brambory:
800 g nových brambor
| 6 lžic panenského olivového oleje
| 2 lžičky nasekaného čerstvého
| 2 lžičky sekaného čerstvého nebo 1/2 lžičky rozemnutého sušeného oregana (dobromysli)
| hrubou mořskou sůl
| pepř na dochucení
Postup přípravy receptu Mačkané bylinkové brambory:
1. Pečlivě omyté, ale neoloupané brambory zalijte v hrnci vařící vodou, osolte
a uvařte doměkka. Trvá to patnáct až dvacet minut, podle druhu a velikosti.
2. V malé pánvi rozehřejte olej a krátce osmahněte bylinky – jejich vůně
se tak rozvine lépe. Z brambor slijte vodu, vsypte je do mísy a každou
trochu rozmáčkněte vidličkou; brambora by měla puknout, ale ne se
rozpadnout. Přelijte bylinkovým olejem a opatrně promíchejte.
3. Bramborovou směs přesuňte na servírovací mísu. Posypte solí a spoustou
černého pepře, nejlépe čerstvě mletého nebo drceného.
Fotky receptu Mačkané bylinkové brambory:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!