Použité suroviny receptu Maďarská květáková polévka:
1,5 l vody
| 1 středně velký květák
| sůl
| 3 lžíce smetany
| 1 lžička mleté papriky
| 30 g másla
| petrželová nať
| 3 lžíce hladké mouky
Postup přípravy receptu Maďarská květáková polévka:
Květák rozdělíme na menší růžičky, propláchneme a vložíme do osolené vody na polévku. Vaříme do poloměkka. Zatímco se polévka vaří, připravíme si řidší světlou jíšku z másla a hladké mouky. Ke konci do ní přimícháme mletou papriku. Jíšku rozředíme vlažnou vodou, rozmícháme, aby v ní nezůstaly žmolky, vlijeme do polévky, znovu promícháme a necháme povařit asi 10 minut. Zelenou petrželovou nať jemně nakrájíme a spolu se smetanou přidáme těsně před koncem přípravy.
Fotky receptu Maďarská květáková polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!