Použité suroviny receptu Maďarská žampionová polévka:
25 dkg žampionů
| 3 lžíce másla
| 1 lžíce hl. mouky
| dle chuti: sůl a pepř
| kousek (0,5 cm sušené feferonky)
| 1 lžička sušeného bujonu
| 250 ml smetany na vaření
Postup přípravy receptu Maďarská žampionová polévka:
Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Do hrnce dáme máslo a žampiony podusíme, přidáme lžíci mouky, osolíme, opepříme a přidáme feferonku, zalijeme asi 1 l vody a zvolna vaříme. Po 20 minutách odstavíme a zvolna vlijeme smetanu. Můžeme dochutit bujonem. Kdo má rád hustší polévky, může do smetany přidat trochu mouky, ale v Maďarsku dělají smetanové polévky řídké.
Je to jednoduché, podobně dělám i pórkovou a brokolicovou polévku.
Fotky receptu Maďarská žampionová polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!