Postup přípravy receptu Maďarská zelňačka :
Začneme tím, že dáme vyvařit uzené koleno - pokud možno naseknuté. Po hodině a půl obereme maso, část vývaru (asi 2 dcl) odlejeme, do zbytku přidáme maso z kolene (stačí část) a kysané zelí, nakrájené najemno. Necháme vařit a mezitím nakrájíme nadrobno slaninu a větší cibuli. Rozškvaříme slaninu, cibuli opečeme na sklovito, přidáme papriku a mouku. Vyrobíme jíšku, kterou zředíme odloženým vývarem a přidáme do hrnce se zelím. Zatímco se základ vaří, nakrájíme klobásku (stačí jedna nožička Gombasecké) na jemná kolečka a osmažíme na pánvi. Osmaženou přidáme do polévky, povaříme nejméně 3/4 hodiny a dáváme na stůl s kysanou smetanou a chlebem.