Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Maďarské hovězí na majoránce:
800 g hovězího masa (nejlépe zadní, ale může být i jiné)
| 120 g uzeného špeku
| 2 ks cibule
| 400 ml kysané smetany
| 400 ml bílého vína
| 2 hrsti majoránky
| 1 kostka masoxu
| 1 lžička solamylu
| sůl
Postup přípravy receptu Maďarské hovězí na majoránce:
1. Den předem nalejte do sklenice 400 ml bílého vína a vsypte 2 hrsti majoránky, uzavřete a dejte do lednice.
2. V hrnci rozpusťte uzený špek, nasekanou cibuli nechte zesklovatět a pak osmahněte na proužky nakrájené hovězí maso. Asi po 15 minutách zalijte polovinou láku (z bílého vína a majoránky), po dalších 10 minutách dušení přidejte zbytek láku, kostku masoxu a dle potřeby přisolte. Když je maso měkké, vlijte do hrnce kysanou smetanu rozmíchanou s malou lžičkou solamylu a krátce povařte.
Fotky receptu Maďarské hovězí na majoránce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!