1/2 kg pstruh
| 200 g hladká mouka
| 1,5 ks žlutá paprika
| 1,5 ks červená paprika
| sůl
| mletý pepř
| olej na fritování
| citron
Postup přípravy receptu Maďarský pstruh:
Rozmrazeného pstruha důkladně oplachujeme ve studené vodě za neustálého masírování pod vodou - pro zbavení se rybího pachu (ruka nesmí na těle pstruha klouzat). Vydlabeme oči. Pstruha osolíme, opepříme zvenčí i zevnitř, poté důkladně obalíme hladkou moukou ze všech stran, nezapomeneme na vnitřek ryby.
Fritovací hrnec rozpálíme na 180 °C a na 5 minut pstruha ponoříme do oleje. Poté ho grilujeme na 220 °C dalších 5 min. Potíráme máslem. Po vyjmutí z grilu pstruha pokapeme citronem.
Maďarského pstruha podáváme se zeleninovou oblohou (očištěnou a nakrájenou paprikou), vařeným bramborem, bramborovou kaší nebo hranolky.