Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 18.05. 2024
Dnes má svátek Nataša
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Maďarský tokáň

fotka Maďarský tokáň
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 90 min
Hodnocení:  +++++++___
Počet hodnocení: 37

Použité suroviny receptu Maďarský tokáň:

60 dkg zadní hovězí maso  | 3 lžíce olej  | 1 ks větší cibule  | 2 lžíce rajčatový protlak  | 5 dkg anglická slanina  | 10 dkg uzená klobása  | 1 ks čerstvá paprika  | 1 ks rajče  |  sůl, pepř  | 3 stroužky česnek

Postup přípravy receptu Maďarský tokáň:

Omyté maso nakrájíme na malé plátky, lehce naklepeme, posolíme a opepříme. Solíme opatrně, protože klobása a anglická slanina obsahují soli dostatek. Na rozpálený tuk rozložíme připravené plátky masa a z obou stran je opékáme asi 7-10 minut. Maso rozhrneme a přidáme na nudličky nakrájenou slaninu, kterou necháme zesklovatět. Pak přidáme nakrájenou cibuli a rozsekaný česnek. Když je cibule lehce osmahnutá, vše dobře smícháme, podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme cca 20 minut. Poklici během dušení zbytečně nezvedáme. Přidáme k masu na kolečka nakrájenou klobásu a oloupané rajče, na proužky nakrájenou papriku a protlak. Zamícháme, podlijeme a opět přiklopíme poklicí. Dusíme vše do měkka, ještě asi 20 minut. Pokrm není potřeba zahušťovat moukou, protože zelenina ho zahustí dostatečně.


Obměny: Maso můžeme též nakrájet na proužky a snížíme tak dobu dušení. Nebo můžete hotový pokrm zalít na závěr kyselou smetanou.


Přílohy: vařené těstoviny, dušená rýže, vařené brambory, chléb, pečivo


Fotky receptu Maďarský tokáň:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Maďarský tokáň
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !