Postup přípravy receptu Maďarský tokáň:
Omyté maso nakrájíme na malé plátky, lehce naklepeme, posolíme a opepříme. Solíme opatrně, protože klobása a anglická slanina obsahují soli dostatek. Na rozpálený tuk rozložíme připravené plátky masa a z obou stran je opékáme asi 7-10 minut. Maso rozhrneme a přidáme na nudličky nakrájenou slaninu, kterou necháme zesklovatět. Pak přidáme nakrájenou cibuli a rozsekaný česnek. Když je cibule lehce osmahnutá, vše dobře smícháme, podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme cca 20 minut. Poklici během dušení zbytečně nezvedáme. Přidáme k masu na kolečka nakrájenou klobásu a oloupané rajče, na proužky nakrájenou papriku a protlak. Zamícháme, podlijeme a opět přiklopíme poklicí. Dusíme vše do měkka, ještě asi 20 minut. Pokrm není potřeba zahušťovat moukou, protože zelenina ho zahustí dostatečně.
Obměny: Maso můžeme též nakrájet na proužky a snížíme tak dobu dušení. Nebo můžete hotový pokrm zalít na závěr kyselou smetanou.
Přílohy: vařené těstoviny, dušená rýže, vařené brambory, chléb, pečivo