Použité suroviny receptu Magyaros gombaleves houbová polévka:
150 g lesních hub
| 0,5 cibule na jemno pokrájené
| 1 lžíce sádla, nebo jiného tuku
| 1 lžíce mouky
| 100 ml kyselé smetany
| 1 lžička sladké mleté papriky
| 0,5 svazku zelené petrželky
| dle chuti: sůl
| 1 l vývaru:
| 500 g hovězích nebo vepřových kostí ( může být i z kostky)
Postup přípravy receptu Magyaros gombaleves houbová polévka:
Očistit houby a nakrájet je na tenké plátky. Rozehřát sádlo na pánvi a pomalu smažit houby po 10 min. Přidat cibuli a vše smažit, sem tam zamíchat, až se tekutina vypaří. Přidat sůl, mouku a petrželku a míchat po 1 min., pak posypat paprikou. Nalít na vše 1l vývaru, přidat smetanu a vše dobře prohřát. Podávat horké.