Postup přípravy receptu Makarony s bylinkovou omáčkou:
Z oleje a prosáté mouky připravíme zlatavou zásmažku, zalijeme ji vývarem a mlékem, osolíme, přidáme vegetu, dobře rozšleháme a necháme 20 minut provařit.
Omáčku přecedíme, odstavíme na chvíli z ohně, přidáme máslo a zašleháme žloutek a smetanu. Vrátíme na sporák a za stálého míchání chvilku mírně povaříme.
Bylinky nasekáme a zamícháme do hotové omáčky. Omáčku už nevaříme, ztratila by vůni a chuť.
Makarony dáme vařit do osolené vařící vody se lžicí oleje. Poté je scedíme a promícháme se lžicí olivového oleje, případně je jen můžeme propláchnout studenou vodou.
Hotovou omáčku buď promícháme s makarony nebo podáváme zvlášť.