Postup přípravy receptu Makový chlebíček s mandlemi:
Omyté mrkve na jemno nastrouháme, dáme do utěrky a vymačkáme. Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Tuk a 60 g hroznového cukru utřeme do pěny, postupně přidáváme žloutky, 10 ml pomerančové šťávy, mrkev, mák a mleté mandle. Z bílků ušleháme sníh. Do mouky smícháme prášek do pečiva a střídavě s bílkovým sněhem vmícháme do těsta. Těstem naplníme vymazanou pečicí formu (délka 25 cm,obsah asi 1,5 l) a pečeme v horké troubě 50–55 minut (elektrický sporák 175 °C, plyn stupeň 2). Chlebíček vyklopíme z formy a necháme vychladnout. Utřeme 60 g hroznového cukru s lžící pomerančové šťávy a vzniklou polevou potřeme chlebíček a ozdobíme půlkami mandlí.