Použité suroviny receptu Makrela se žampiónovou omáčkou :
800 g syrové makrely
| 80 g másla
| 5 cl bílého vína
| 200 g tekuté šlehačky
| 120 g čerstvých žampiónů
| 25 g hladké mouky
| špetka soli a pepře
Postup přípravy receptu Makrela se žampiónovou omáčkou :
Ze syrových makrel upravíme filátka, osolíme a zvolna upečeme na rozpuštěném másle. Hotové vyjmeme, výpek zastříkneme vínem a dáme do něj podusit na plátky pokrájené žampióny. Smetanu rozmícháme s moukou, vlejeme na žampióny a svaříme na hustší omáčku. Ochutíme vínem, solí a pepřem. Opečené plátky makrel přeléváme omáčkou a pokapeme máslem.
Fotky receptu Makrela se žampiónovou omáčkou :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!