Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Makrelové filety s pepřovou omáčkou:
4 větší makrely
| šťáva z 1 citrónu
| sůl, pepř
| 3 šalotky
| 1 lžíce másla
| 125 ml rybího vývaru
| 50 ml suchého bílého vína
| 150 ml zakysané smetany
| 2 lžíce zrnek červeného pepře
| 2 lžičky
Postup přípravy receptu Makrelové filety s pepřovou omáčkou:
Makrely vykucháme, omyjeme a osušíme. Uvnitř pokapeme citrónovou šťávou a osolíme. Šalotku oloupeme a nadrobno pokrájíme. V nízké formě rozehřejeme máslo a šalotku na něm zesklovatíme. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Makrely uložíme do formy vedle sebe a posypeme pepřem. Podlijeme rybím vývarem a bílým vínem. Formu přikryjeme alobalem, zasuneme do trouby a pečeme asi 15 minut. Pak odstraníme alobal a makrely přelijeme zakysanou smetanou. Pečeme nezakryté dalších 5 minut. Vypečenou šťávu procedíme do malého kastrolku. Přidáme cely červený pepř a šťávu svaříme na polovinu. Žloutky ušleháme do pěny se 3 lžícemi studené vody. Pepřovou omáčku stáhneme z plotýnky a zašleháme žloutkovou pěnu. Krátce ohřejeme, ale již nevaříme, aby omáčka nezřídla. Z makrelových filetů stáhneme kůži a podáváme s omáčkou. Příloha: Vařené brambory.
Fotky receptu Makrelové filety s pepřovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!