Použité suroviny receptu Makrelové zapečené brambory:
6 plátků uzená makrela
| 150 ml mléko
| dle chuti: mletý černý pepř
| 3 - 4 lžic strouhaný křen nebo křenex
| dle chuti: sůl
| 1 svazek jarní cibulka
| 6 ks brambory (velké)
Postup přípravy receptu Makrelové zapečené brambory:
Brambory pořádně omyjeme a uvaříme ve slupce do měkka. Aby se rychleji uvařily, můžeme je propíchat. Plech vyložíme pečícím papírem.
Zatím očistíme jarní cibulky a nasekáme je. Makrelové plátky rozmělníme. Mléko ohřejeme.
Uvařené brambory podélně rozkrojíme a vydlabeme je lžičkou, aby se daly naplnit. Troubu předehřejeme na maximální výkon. Vydlabanou bramborovou hmotu rozmačkáme a smícháme s křenexem a mlékem. Měla by vzniknout krémovitá hmota. Do ní pak opatrně zamícháme cibulku a nakonec i rybu. Náplň podle chuti osolíme a opepříme a naplníme jí bramborové misky.
Naplněné brambory skládáme na připravený plech a v troubě je zapékáme, dokud brambory nezačnou zlátnout. Obvykle to trvá 5 - 10 minut.
Upečené brambory můžeme zjemnit vločkou másla.
Fotky receptu Makrelové zapečené brambory:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!