125 g hladké mouky
| sůl
| 1 lžíce oleje
| žloutek
| 200 g rozpuštěného másla
| 50 g mandlových lupínků
| 70 g másla
| 400 g vypeckovaných třešní
| 75 g cukru
| 20 ml griotky
| skořice na špičku nože
| 3 lžíce strouhanky
| papír na pečení
| 60 g skořicového cukru na poprášení
Postup přípravy receptu Malé třešňové záviny:
TĚSTO: Uhněteme mouku se solí, olejem, žloutkem a 75 ml vlažné vody. Z těsta vyválíme bochánek a potřeme 20 g rozpuštěného másla. Necháme odpočinout na teplém místě 30 minut.
NÁPLŇ: Mandlové lupínky krátce opražíme na jedné lžíci másla. Promícháme s třešněmi, cukrem, griotkou a skořicí.
Těsto na závin rozdělíme na 4 díly. Každý díl dotenka vytáhneme na kuchyňské utěrce. V hrnečku rozpustíme 20 g másla a potřeme jím vytažené těsto. Posypeme strouhankou. Navrch dáme třešňovou hmotu. Utěrkou zavineme. Konce dobře přitlačíme. Troubu předehřejeme na 200°C. Záviny položíme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme 20 g rozpuštěného másla. Pečeme 15-20 minut. Necháme zchladnout. Potom znovu potřeme 20 g rozpuštěného másla. Poprášíme skořicovým cukrem. Tento moučník podáváme ještě teplý.
Fotky receptu Malé třešňové záviny:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!