Použité suroviny receptu Malinový koláč s mascarpone:
250 g hladké nebo polohrubé mouky
| 1 špetka kypřícího prášku do pečiva
| 1 vejce
| 225 g cukru
| 1 špetka soli
| 125 g másla
| dle potřeby: tuk na vymazání formy
| 2 žloutky
| 250 g mascarpone(tučný šlehaný tvaroh)
| 150 g malin
| 400 g ostružin
Postup přípravy receptu Malinový koláč s mascarpone:
Smícháme mouku s kypřícím práškem, přidáme vejce, cukr, sůl a máslo a rychle vypracujeme těsto. Zabalíme do fólie a 30 minut chladíme. Vymastíme koláčovou formu, z těsta vyválíme kulatý plát a formu jím vyložíme. Potom vytvoříme okraje koláče a pečeme asi 20 minut. Na náplň ušleháme do pěny žloutky a 150 g cukru. Po lžičkách přimícháváme mascarpone. Krém rozprostřeme na upečený koláč a chladíme 2 hodiny. Ovoce omyjeme a přepereme. Upravíme je na koláč, ozdobíme lístky máta a ihned podáváme.
Fotky receptu Malinový koláč s mascarpone:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!