Použité suroviny receptu Malinový sorbet s bílým vínem:
200 g malin
| 2 lžíce malinové pálenky
| 1 lžíce cukru moučka
| 1/2 l bílého vína
| na ozdobu lístky máty
| oplatkové trubičky
Postup přípravy receptu Malinový sorbet s bílým vínem:
Několik hezkých malin odložíme stranou na ozdobu. Ostatní rozmixujeme a poté protřeme jemným sítem. Malinovou pálenku zahřejeme v kastrolku a za stálého míchání v ní rozpustíme moučkový cukr. Potom vmícháme malinové pyré a víno. Vše vlijeme do mělké mísy a 4 až 5 hodin mrazíme. Vždy po 45 min. šerbet důkladně promícháme, aby se nevytvářely ledové krystalky. Malinový šerbet naplníme do 4 dobře vychlazených sklenic a ozdobíme lístky máty a odloženými malinami. Můžeme podávat s oplatkovými trubičkami.