500 g měkkého tvarohu
| 4 vejce
| 100 g moučkového cukru
| 100 g polohrubé mouky
| 1 lžičku prášku do pečiva
| 1 lžička citronové kůry
| 500 g malin
| tuk a mouku na formu
| moučkový cukr
| mátu na ozdobu
Postup přípravy receptu Malinový tvarožník:
Tvaroh rozmícháme s asi 80 g cukru a nastrouhanou citronovou kůrou. Oddělíme si žloutky od bílků. Za postupného přidávání žloutků utřeme tvaroh do pěny. Pokud je příliš hustý, přidáme do něj 2-3 lžíce mléka. Pak z bílků a zbylého cukru ušleháme pevný sníh. Po lžících jej opatrně vmícháme do utřeného tvarohu. Zhruba 2 lžíce tvarohové směsi si odložíme stranou, do zbylé přidáme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a vymícháme těsto. Do vymazané a vysypané formy rozdělíme těsto. Doprostřed dáme vrstvu malin. Ozdobíme tvarohovým krémem. Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme pomalu přibližně 45 minut. Upečený moučník posypeme moučkovým cukrem a ozdobíme mátou.
Fotky receptu Malinový tvarožník:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!