těsto
| 2-3 lžíce mléka
| 1 vanikový cukr
| 1/2 prdop
| 2 vejce
| 200 g polohr. mouky
| 100 g cukru
| 100 g másla
| náplň 1
| 50 g cukru moučka
| 200 g tvarohu
| 50 g másla
| náplň 2
| 1 dort. želé
| 125 ml malinové šťávy
| 200 g malin
| 125 ml vody
| 50 g cukru
| tuk
Postup přípravy receptu Maliny pod sklem:
Dortovou formu dobře vymažeme. Troubu předehřejeme na 170 - 175 °C.
Máslo, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny, přidáme vejce rozšlehaná s mlékem a nakonec po troškách vmícháme mouku s práškem do pečiva.
Těsto rovnoměrně rozetřeme do připravené dortové formy a pečeme zvolna v předehřáté troubě. Když okraje korpusu odstávají od formy kontrolujeme propečení, buď lehkým tlakem na povrch těsta nebo vpíchnutím špejle. Pokud na ní nezůstanou žádné zbytky těsta je korpus správně upečen.
Tvaroh, máslo a cukr vyšleháme a rozetřeme na vychladlý korpus. Poklademe malinami a přelijeme nejprve několika lžícemi prochladlého želé, které připravíme podle návodu. Po zatuhnutí (nejlépe v chladničce) dolijeme zbývající želé na dort a opět dáme do chladna zatuhnout.
Fotky receptu Maliny pod sklem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!