Do studeného mléka přidáme vanilkový krémový prášek a šlehačem jej mícháme nejvyšší rychlostí asi 3 minuty. Krém dáme asi na 1 hodinu chladit.
Svaříme 1/4 l vody, tuk a sůl. Hrnec sejmeme z vařiče a do ještě horké tekutiny vmícháme mouku. Směs dáme zpět na plotýnku a mícháme, dokud těsto nezhoustne a nezbělá.
Odpalované těsto přeneseme do mísy a vmícháme vejce. Zdobičkou stříkáme věnečky na plech, který jsme vyložili pergamenovým papírem. Pečeme v předehřáté troubě(225 °C) asi 20–25 minut. Ihned po upečení věnečky rozřízneme a necháme je vychladnout na kuchyňské mřížce.
Mandarinkový kompot přecedíme. Vanilkovým krémem naplníme zdobící sáček a rozříznuté věnečky ozdobně nastříkáme. Poklademe je okapanými mandarinkami a přiklopíme horním dílem. Věnečky posypeme moučkovým cukrem a podáváme ještě čerstvé.
Fotky receptu Mandarinkové věnečky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!