Vložil: | Lemurka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Mandarinkový dort:
Těsto:
| 4 vejce
| 120 g krystalového cukru
| 1/2 bal. vanilkového cukru
| z 1 pomeranče strouhaná kůra
| 120 g hladké mouky
| dle potřeby: rama a mouka do formy
| Krém:
| 1/4 l mléka
| ½ bal. vanilkového pudinku
| 4 lžíce krystalového cukru
| 200 g mandarinek z kompotu
| dle chuti: trochu citrónové šťávy
| 3/8 l šlehačky
| 1 velká odlivka rumu
| 3 lžičky želatiny
| dle chuti: ušlehaná šlehačka + ztužovač na potření a ozdobu
| dle potřeby: mandarinkové dílky a strouhané mandle nebo mandlové plátečky na ozdobu
Postup přípravy receptu Mandarinkový dort:
Žloutky utřeme s třetinou cukru a vanilkovým cukrem do pěny. Z bílků a zbývajícího cukru ušleháme tuhý sníh, který společně s moukou a pomerančovou kůrou lehce vmícháme do žloutkové pěny. Těstem naplníme Ramou a moukou vymazanou dortovou formu a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 35-40 minut. Necháme ve formě vychladnout a teprve po dvou hodinách vyjmeme a jednou prořízneme. Z mléka krystalového cukru a vanilkového pudinku uvaříme podle návodu pudink a necháme vychladnout. Kompot slijeme přes sítko a mandarinkové dílky necháme okapat. Dílky promícháme s vychladlým pudinkem, zakápneme citrónovou šťávou a dobře rozmícháme. Vmícháme rum. Želatinu namočíme na deset minut do studené vody, vymačkáme a na mírném ohni rozpustíme a společně s ušlehanou šlehačkou ji vmícháme do rozmixované směsi. Do dortové formy vložíme polovinu upečeného korpusu a krém na něj položíme druhou část korpusu a lehce přitiskneme dáme na 2 hodiny do mrazničky, a pak na dvě hodiny do ledničky. Vyjmeme z formy a povrch i okraje potřeme ušlehanou šlehačkou do které jsme přidali ztužovač. Dolní okraj dortu ozdobíme mandlemi. Povrch dortu ozdobíme pomocí zdobícího sáčku s růžičkovou násadkou. Ozdobíme mandarinkami.
Fotky receptu Mandarinkový dort:
Fotky vložil: Mangovka