Postup přípravy receptu Mandlová vánočka ze státu Ohio:
Do hrnku odebereme 2 lžíce mouky, 1 lžičku cukru, 1/4 šálku mléka, přidáme kvasnice, dobře promícháme a necháme "vzejít" kvásek (na teplém místě). Do mouky zapracujeme nakrájené máslo (jako když připravujeme páji), přidáme cukr, sůl, citronovou kůru, lehce rozšlehaná vejce, kvásek a mlékem zadělané tuhé těsto. (Důkladně hněteme na vále, jako když zaděláváme chléb, asi 25 minut, nebo v elektrickém hnětači asi 10 minut.) Vytvarujeme bochánek, vrátíme do mísy, kterou jsme lehce vytřeli rozehřátým tukem. Bochánek v ní několikrát obrátíme, přikryjeme a necháme kynout na teplém (ne však horkém) místě asi 2 hodinu. Troubu předehřejeme na 190 oC, vánočku potřeme ještě jednou rozšlehanými vejci, posypeme mandlemi a pečeme asi 60 - 90 minut. Jakmile začne červenat, snížíme teplotu, vánočku přikryjeme volně pečicím papírem a pomalu dopečeme.