Postup přípravy receptu Mandlové košíčky:
1. VYPRACUJTE TĚSTO
Ze surovin vypracujte na lehce pomoučené ploše těsto. Zabalte ho do potravinářské folie a uložte na dvě hodiny do chladu.
2. UPEČTE KORPUSY
Troubu předehřejte na 150, horkovzdušnou na 130 stupňů. Formičky vymastěte. Z těsta oddělujte kousky, vložte je do formiček a stejnoměrně vytlačte. Postavte je na plech a pečte, až je těsto křehké a zlatavé. Potom okamžitě vyjměte z trouby a vyklopte z formiček. Nechte vychladnout.
3. NAPLŇTE KRÉMEM
Na krém svařte za stálého míchání mléko s moukou. Až směs trochu vychladne, vešlehejte do ní žloutek. V misce utřete máslo s cukrem a po lžičkách do něj zatřete vychladlou mléčnou směs. Jemný krém dochuťte likérem. Košíčky plňte až před podáváním, a to pomocí cukrářského nebo plastového sáčku, u kterého odstřihněte malý roh. Dozdobte čokoládovou polevou a mandlemi.