Postup přípravy receptu Mandlovočokoládová roláda:
Krém: oloupané, spařené, nastrouhané mandle uvaříme v mléce na kaši. Tu pak zchladlou přidáme do utřeného másla s cukrem a dochutíme rumem.
Těsto na roládu: Žloutky třeme s cukrem, vmícháme kakao a nastrouhanou čokoládu, mandle, mouku a nakonec sníh z bílků.
Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný alobal na plechu.
Pečeme v dobře vyhřáté troubě cca na 150°C cca 5-10 minut.
Ihned po vyndání z trouby opatrně odstraníme alobal, placku stočíme jako roládu a opět zabalíme do alobalu.
Prochladlou pak rozvineme a naplníme krémem a opět pevně zabalíme.
Nechat vychladit.
Po vychlazení a odstranění alobalu ozdobíme roládu polevou ze změklé čokolády, do které jsme vmíchali cukr svařený na nit.
Při podávání můžeme zdobit šlehačkou.
Fotky receptu Mandlovočokoládová roláda:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!