Postup přípravy receptu Mandlový dort s čokoládou:
Máslo utřeme s cukrem a žloutky do světlé pěny. Přidáme rozpuštěnou čokoládu a jemně mleté mandle. Bílky vyšleháme s vanilkovým cukrem do tuha a sníh společně s jemně mletou a prosátou strouhankou zlehka vmícháme do směsi.
Těsto nalijeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané dortové formy (24cm) a v předehřáté troubě pečeme 40 - 45 minut na 170 °C. Korpus necháme vychladnout, vyjmeme z formy a překrojíme.
Tvaroh vyšleháme s kysanou smetanou a cukrem. Poté přidáme ušlehanou tuhou šlehačku. Jednu třetinu krému si oddělíme a do zbylého zašleháme čokoládu rozpuštěnou s máslem ve vodní lázni.
Krémy, bílý i čokoládový, naplníme do cukrářských sáčků a střídavě jimi zdobíme spodní díl korpusu. Přiklopíme horním plátem a povrch přelijeme čokoládovou polevou připravenou podle návodu na obalu. Do tuhnoucí čokoládové polevy vidličkou nakreslíme ozdobný ornament nebo jen vlnovky a mandlový dort necháme v chladničce ztuhnout.
Před podáváním můžeme ozdobit šlehačkou a posypat strouhanou čokoládou.
Fotky receptu Mandlový dort s čokoládou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!