Použité suroviny receptu Mandlový dort s vaječným likérem:
korpus:
| 80 g změklého másla
| 80 g cukru moučka
| 1 vanilk. cukr
| 5 vajec
| 1 lžička prášku do pečiva
| 100 g nastrouh. čokolády
| 200 g ml. mandlí
| 2 lžíce vaječ. likéru
| dále:
| 500 ml smetany ke šlehání
| 2 ztužovače šlehačky
| 2 lžíce cukru
| 80-100 ml vaječ. likéru
| čokoláda
| dle chuti rum
Postup přípravy receptu Mandlový dort s vaječným likérem:
Máslo s cukrem utřeme do pěny. Po jednom přidáváme a zašleháváme žloutky, postupně vešleháme čokoládu, mandle smíchané s práškem do pečiva a likér. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Pečeme v kulaté formě (průměr 26 cm) při 180° asi 35 minut (zkusíme špejlí).
Smetanu ušleháme s cukrem a ztužovači dotuha.
Dortový korpus vydatně pokropíme rumem. Rovnoměrně na něj urovnáme šlehačku, potřeme i boky a trochu si necháme na ozdobení po obvodu. Povrch dortu polijeme likérem (povrch musí být rovný) a dozdobíme čokoládovými hoblinkami nebo nastrouhanou čokoládou. Necháme uležet v ledničce apoň půl dne (z likéru se odpaří alkohol a vytvoří na dortu vrstvu, která nebude stékat).
Fotky receptu Mandlový dort s vaječným likérem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!