Vložil: | Torta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Mandlový koláč z podmáslí:
Na těsto:
| 2 vejce
| 1 šálek cukru (75 g)
| 2 šálky podmáslí (300 ml)
| několik kapek vanilkového aroma
| 4 1/2 šálku polohrubé mouky (450 g)
| 1 sáček pudinkového prášku s vanilkovou příchutí
| 1 1/2 balíčku prášku do pečiva
| Na oblohu:
| 1 šálek cukru (75 g)
| 2 šálky sekaných mandlí (200 g)
| 2 balíčky vanilkového cukru
| 1 šálek smetany (150 ml)
Postup přípravy receptu Mandlový koláč z podmáslí:
Vejce ušleháme spolu s šálkem cukru elektrickým ručním šlehačem do pěny. Vmícháme podmáslí a vanilkové aroma. Smícháme mouku s pudinkovým práškem a přidáme ke směsi vajec, cukru a podmáslí. Ze všech přísad umícháme hladké těsto.
Troubu předehřejeme na 175 °C. Plech vytřeme máslem nebo pokrmovým tukem a lehce vysypeme moukou. Poté plech opatrně potřeme těstem. Smícháme šálek cukru se sekanými mandlemi a vanilkovým cukrem a stejnoměrně posypeme připravený koláč.
Koláč pečeme dozlatova přibližně 20 minut. Pokud příliš tmavne, přikryjeme jej pomaštěným alobalem. Upečený koláč vyjmeme z trouby a ještě horký pokapeme smetanou. Necháme zcela vychladnout a před podáváním pokrájíme na stejně velké kousky.
Poznámka:
K odměřování surovin používáme stále stejně veliký šálek.
Fotky receptu Mandlový koláč z podmáslí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!