Použité suroviny receptu Mandlový krém se skořicí :
70 g cukru krupice
| 100 ml mandlového likéru
| 1 lžíce mleté skořice
| 250 ml smetany ke šlehání
| 3 ks vajíček
| 4 plátky bílé želatiny
| 100 g piškot
| na ozdobu: mátové lístky, mletá skořice
Postup přípravy receptu Mandlový krém se skořicí :
Plátky želatiny namočíme do studené vody. Ušleháme pevnou šlehačku. Bílky oddělíme od žloutků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. 8 piškotů odložíme stranou na ozdobu.
Utřeme žloutky s cukrem dohladka a ochutíme likérem a špetkou skořice. Želatinu vymačkáme a při mírné teplotě ji necháme rozpustit. Potom ji přidáme do žloutkového krému, rozmícháme a odložíme do chladu.
Až když začne krém houstnout, vmícháme do něj zlehka šlehačku, sníh a piškoty.
Krémem naplníme skleněnou mísu a uložíme asi na 2 hodiny do lednice, aby ztuhl.
Přes papírovou šablonu vytvoříme na krém skořicové hvězdičky. Mandlový krém se skořicí dozdobíme lístky máty a podáváme.
Fotky receptu Mandlový krém se skořicí :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!