Použité suroviny receptu Mandlový pomerančový dort:
2 pomeranče (asi 300 g)
| 5 vajec
| špetka soli
| 200 g cukru
| 250 g mletých mandlí
| 2 lžíce mandlových lupínků
| moučkový cukr na posypání
Postup přípravy receptu Mandlový pomerančový dort:
Pomeranče omyjeme horkou vodou, nakrájíme nahrubo a odstraníme jadérka. Dáme je do hrnku a přikryté vaříme doměkka při nízké teplotě s 1 lžící vody asi 30 minut. Hrnek odstavíme a pomeranče necháme vychladnout.
Troubu předehřejeme na 180°C. Rozkládací formu vyložíme papírem na pečení. Pomeranče rozmixujeme. Oddělíme bílky od žloutků. Z bílků a soli ušleháme tuhý sníh, přidáme 100 g cukru a ještě minutu šleháme.
Žloutky se zbylým cukrem šleháme do bílého krému. Vmícháme pomerančovou kaši, lehce přimícháme mleté mandle a sníh.
Těsto dáme do formy, povrch uhladíme a posypeme mandlovými lupínky. Koláč pečeme 50-55 minut. Je-li to potřeba tak ho po 30 minutách pečení přikryjeme alobalem.
Koláč necháme vychladnout ve formě, pak ho vyjmeme a odstraníme pečicí papír. Před podáváním pocukrujeme.
Fotky receptu Mandlový pomerančový dort:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!