Vložil: | Saskijka |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Mangoldové lasagne:
1 lžíce margarínu
| 2 lžíce zelenin. vývaru
| 1 cibule
| 50 g eidamu
| 350 g mangoldu
| 2 lžíce mléka
| 50 ml smetany na vaření
| 1 lžíce mandlí
| 130 g lasagne
| 2 vejce
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Mangoldové lasagne:
Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Mangold omyjeme a nakrájíme na proužky. Eidam nastrouháme.
V pánvi rozehřejeme margarín a zpěníme na něm cibuli, přidáme mangold a 10 minut podusíme. Poté přimícháme vývar a eidam, ochutíme solí a pepřem. Opět promícháme.
Lasagne uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Pozor však na informace na obalu, některé lasagne se předem vařit nesmí, protože by se slepily k sobě.
Pekáč vymažeme a vyložíme ho částí lasagní, na to poklademe část mangoldové směsi. Vrstvy postupně střídáme. Poslední vrstvou musí být lasagne. Na vrch nalijeme smetanu smíchanou s vejci a mlékem.
Nakonec posypeme nasekanými oříšky nebo mandlemi a zapečeme v troubě při 220 °C asi 20 minut.
Mangoldové lasagne podáváme ihned po přípravě.
Fotky receptu Mangoldové lasagne:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!